1e schepen Ludo Adriaenssen blijft de kopman van de CD&V Vorselaar. De groep schuift hem naar voren als kandidaat-burgemeester. CD&V trekt voor het eerst met meer vrouwen dan mannen opde lijst naar de kiezer.

Uittredend gemeenteraadslid Mia Mesens staat op plaats 2. Schepen van Openbare Werken Luc Lauwereys wil vanaf de derde plaats zijn mandaat als schepen verlengen. Schepen van Jeugd Simon Dens sluit de lijst als lijstduwer af.

Overzicht kandidaten CD&V Vorselaar
Opvallend aan de CD&V lijst is het sterk jongerenblok. Bijna de helft van de kandidaten zijn jongeren of jonge moeders en vaders. Jongeren en jonge gezinnen mogen rekenen op de inzet van deze groep kandidaten.

Joke Somers, Bram Desimpelaere, Bram Goossens, Romy Loosveldt, Anand Moons en Sara Somers komen de CD&V jongeren versterken met hun inzet en deskundigheid. Bart Geukens, uittredend OCMW-raadslid, zet samen met Simon Dens zijn schouders onder deze jongerengroep en duwt mee de CD&V-lijst.

Naast de jongeren krijgen ook de senioren een prominente plaats op de lijst. Uittredend raadslid en ere-schepen Emiel Baum trekt samen met uittredend OCMW-raadslid Staf Daems en de voorzitster van CD&V-senioren Maggy Brochoven de kar van de senioren.
De belangen van de landbouw in Vorselaar blijven voor CD&V een topprioriteit op gemeentelijk vlak. Naast schepen van landbouw, Luc Lauwereys, staat ook landbouwersvrouw Leen Op de Beeck op de CD&V-lijst om de landbouwdossiers op te volgen.

Schepen van sociale zaken, Ludo Adriaenssen, zocht en vond ook een sterk team dat zich vooral zal richten en zal inzetten op de sociale themata in onze gemeente. Bea Landuyt, leerkracht KvRi en sterk sociaal geëngageerd in de gemeente, voert de andere kandidaten aan die bewust kiezen om zich in te zetten voor de sociaal zwakkeren in onze gemeente. Met Bea op de vierde plaats te zetten, wil CD&V Vorselaar aangeven dat naast een goed bestuur, de solidariteit en het sociaal samen leven in onze gemeente zeer belangrijk zijn.

Als inwoonsters van de Lepelstraat en de Mgr. Donchelei zijn respectievelijk Nadia Van Rooyen Renild Broes uitstekend geplaatst om de problematiek van de dorpskern op te volgen. Mobiliteit, veiligheid en netheid liggen hen nauw aan het hart.

Lokale economie en de belangen van de ondernemers worden best behartigd door kandidaten die het statuut van zelfstandige dagelijks ervaren. Een lijsttrekker met een zelfstandig statuut en de uittredend schepen van lokale economie zijn samen met vier andere kandidaten uit de sector de beste garantie voor een sterk beleid voor de lokale handelaars.

Een laatste belangrijk aandachtspunt voor CD&V Vorselaar is de communicatie met en informatie naar de burger. In deze moderne tijden is het gebruik van de moderne media enorm uitgebreid en uiterst belangrijk geworden.

CD&V Vorselaar heeft in de personen van Marijke Verhavert, Vlaams ambtenaar verantwoordelijk voor de vernieuwing van de communicatie in Vlaanderen, en Bram Goossens, IT specialist, de nodige deskundigheid in huis gehaald om in Vorselaar een vernieuwend communicatiebeleid te ondersteunen.